cancersuger

Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

Uppdatering 20/6

Av Lisa - 20 juni 2013 12:18

Hej!

i fredags hade vi skolavslutning. Det var ledsamt att säga hejdå till mina klasskompisar för vi har ju gått tillsammans sedan vi var sex år. Jag kommer inte att börja högstadiet i höst för mina föräldrar har bestämt att jag ska gå ett extra år på Östra. Jag har varit jättebesviken och arg på min mamma och pappa över det. Nu har det gått över och jag förstår att det är nog bäst för mig att faktiskt få gå ett till år i sexan och lära mig det man ska inför högstadiet. Min nya klass verkar bra och jag hoppas att jag kommer att få många vänner där också.  Igår var jag och pappa ute och tränade att cykla på en vanlig cykel. Jag cyklar på min lillebrors cykel (och det är ju bara liiiiiite pinsamt) för min egen cykel har ingen fotbroms och sedan är den nog lite för stor också, jag måste kunna sätta ner fötterna i marken när det blir för vingligt). Jag kunde både starta och stanna själv och så kunde jag cykla själv på gatan utanför vårt hus. Mitt mål är att kunna cykla själv till skolan i sjuan.  Jag tror att jag kommer att kunna klara det. Jag ska öva jätte mycket i sommar! och förresten börjar jag inte sjuan förrän nästa år.


Någon gång i mitten av maj var jag hos logopeden. Mamma och pappa tyckte att jag hade blivit så hes, hostig, kraxig och att det var jättesvårt att höra vad jag sa. Jag fick lite blåsövningar (bubbla in en flaska) som jag skulle göra hemma. Veckan därpå fick jag komma till sjukhuset igen för de ville filma mina stämband (jag fick ha en slags järnpinne med en liten kamera på långt bak på i munnen). Då upptäckte de att jag hade en slags ärrvävnad på ena stämbandet och det var därför som min röst blivit så dålig. Den 10 juni opererade jag bort klumpen i halsen. Operationen tog mindre än en timme men efteråt fick jag inte prata på tre dagar. Det gjorde inte så ont i halsen som jag hade trott och jag kunde både äta och dricka som vanligt efteråt. Det jobbigaste var att inte få prata! Jag fick skriva på lappar och sedan använde jag google översätt som läste upp det jag skrev på min telefon. Jag har nästan fått tillbaka min gamla röst som  jag hade innan jag blev sjuk.


På måndag kommer SVT hit och spelar in ett till program om mig till Barn på sjukhus. De ska vara här i tre dagar. Det ska bli roligt och jag längtar! Jag har ingen aning om när programmet kommer att sändas.


För ett tag sen var det en tjej som frågade om inte jag kunde starta ett youtube konto. Jag tycker att det var en jättebra idé, så jag tänkte starta en kanal där ni kan följa mig. Men jag vet inte när och det kommer nog att dröja ett tag!


GLAD MIDSOMMAR! KRAMAR FRÅN LISA

 
ANNONS
 
Ingen bild

Monika

20 juni 2013 14:53

Hej Lisa!
Vad härligt att få en uppdatering från dig!:) Jag har tänkt så mycket på dig och undrat hur du mår och så. Vad fin du var på bilden från skolavslutningen, jättesnygga kläder!!
Jag förstår att det kännts jobbigt att du behöver gå om 6:an. Men tiden går så fort, snart går du också i 7:an!:)
När jag läser ditt inlägg förstår jag att det varit fullt upp med operationen av halsen och annat. Jag behöver snart fler änglar att sälja. Hör av mig till er snart!

Trevlig Midsommar! Kram

 
Ingen bild

Anonym

20 juni 2013 17:01

Vad kul att du tänkte starta en youtube kanal! Vad långt ditt hår blivit!

Lisa

11 juli 2013 22:30

Tack!

 
Ingen bild

Josefin L

20 juni 2013 19:45

Hej Lisa, jag har sett dig på Barn på sjukhus. Jag är 8 år. Jag tycker att det var jättesynd om dig men att du var så duktig. Tur att tumören är borta nu! Jag hoppas du har det bra. Jag ska se det nya programmet när det kommer!
Jag såg på en annan sida att du gör smycken för Barncancerfonden. Jag bor inte i Dalarna. Kan man beställa dina smycken och skicka på posten? Min mormor har bröstcancer och är jättesjuk. Jag skulle vilja ge en ängel till henne. Eller säljer du bara där du bor? Glad sommar från Josefin :-)

Lisa

19 juli 2013 20:26

Hej Josefin!
Det går bra att beställa änglar. Skicka ett mail till min mamma: karinb.hoglund@gmail.com
Hur vill du att ängeln ska se ut? Det finns några bilder här på bloggen, annars går det bra att önska färg också. Vi behöver din adress också så att vi vet vart vi ska skicka ängeln.
Hoppas att din mormor mår bättre nu. Kram från Lisa

 
Anonym

Anonym

21 juni 2013 10:43

Vad kul att du har börjat cykla igen! Min lärare Lotta fick en hjärntumör när hennes dotter Aya var 6 år. Hon fick cellgifter och var rädd att hon skulla tappa håret så hon rakade av sig håret så hon bara hade 2-3 millimeter kvar... Men hon tappade aldrig håret. Nu är Aya 16 år och både hon och Lotta mår bra!
/9moa90 på MovieStarPlanet.se
PS! Har du moviestarplanet?

http://9moa90.bloggplatsen.se

Lisa

19 juli 2013 20:28

Vad skönt att Lotta är frisk! Jag har inte moviestarplanet, men jag har Facebook:).
Kram från Lisa

 
Ingen bild

Sara

24 juni 2013 09:43

Hej Lisa!

Jag träffade dig förra sommaren på Dalecarlia-cupen och köpte några änglar av dig...vill bara säga HEJ igen och hoppas att du får ett härligt sommarlov :)

//SaraH

Lisa

28 juni 2013 13:08

Hej! tack dsm.
/Lisa

 
Ingen bild

Maria

10 juli 2013 12:58

Hej!!
Jag såg nyss ditt program om barn på sjukhus. Ville bara säga att du inspirerar med din kämparglöd!!

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 28 oktober 2014 19:55

Hej!  Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag nu...men jag mår bra och tumören är fortfarande borta. Jag har inte bloggat för att jag inte vet vad jag ska skriva om nu. När jag var sjuk var det skönt att få skriva av sig, men nu stressar det ...

Av Lisa - 21 december 2013 23:00

Hej! I torsdags var jag på sjukhuset på återbesök på öron/näsa/hals. I somras opererade jag ju bort en ärrklump som satt på stämbandet. De ville kolla så att allt såg bra ut och att ärrklumpen inte hade kommit tillbaka igen. Farmor var med mig på...

Av Lisa - 5 december 2013 17:00

Hej! Förlåt för att jag inte har skrivit på länge, jag har haft mycket i skolan nu så jag har inte orkat eller haft tid med att blogga. Det har hänt mycket sedan jag skrev sist, bland annat gjorde jag en magnetundersökning i oktober och den var bra...

Av Lisa - 3 december 2013 20:22

Hej! Efter att programmet Barn på sjukhus - återbesöket sändes i oktober har jag fått många frågor om hur man beställer änglar. Om du vill beställa änglar skickar du ett mail till min mamma: karinb.hoglund@gmail.com med följande uppgifter: * ...

Av Lisa - 16 oktober 2013 21:37


Hej! I morgon 17/10 kl 18.30 i SVT Barnkanalen börjar en ny säsong av Barn på sjukhus. Jag är med i det första programmet som handlar om barncancer. Programmet spelades in i somras. Om ni tycker att jag låter lite hes i programmet, beror det på att j...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se