cancersuger

Senaste inläggen

Av Lisa - 26 augusti 2013 18:03

Hej!

För ungefär 1 månad sen fick jag börja äta Levaxin. Nästan precis efter att jag börjat med att äta Levaxinet började jag få huvudvärk. För ett par veckor sedan var jag på sjukhuset och tog lite prover och träffade min läkare. Jag fick berätta om min huvudvärk. Mamma sa att jag nog hade huvudvärk på grund av jag dels har haft det långsamt på sommarlovet och dels, för att jag känner efter. Min läkare trodde att mamma hade rätt. Varje gång jag får lite ont i huvudet blir jag jätterädd för att tumören kommit tillbaka. Då är det svårt att sluta tänka på huvudvärken och då stannar den liksom kvar tills jag gör något roligt. Läkaren ringde till mamma på fredagen och sa: Provsvaren visade att jag inte behövde lika hög dos som jag fick från början. Läkarna kommer att ta nya prover för att se att jag får rätt dos. Levaxin måste jag nog äta resten av livet. Det beror på att min sköldkörtel inte fungerar längre pga strålningen jag fick när jag var sjuk. Jag har också fått en påfyllning av det vaccin som man får när man är bebis (cellgifterna har gjort så att det vaccin som jag fick när jag var bebis är borta). Om två dagar ska jag bli inlagd på sjukhuset en natt. De ska ta prover och kolla om jag behöver tillväxthormoner (medicin i sprutor) eller inte.

Tyvärr kommer jag inte att starta en youtubekanal som jag skrev i ett tidigare inlägg. Bloggen räcker för mig, jag hinner ju knappt uppdatera den. 


Vi hörs snart igen hoppas jag / Lisa

ANNONS
Av Lisa - 21 juli 2013 22:53

Hej!
i torsdags var jag på halvårskontroll i Uppsala. Först fick jag väga och mäta mig. Sen fick jag träffa en neurolog. Han kollade min syn, klämde på min mage, kollade mina reflexer och min balans. Jag frågade honom om mitt hår som kliar och han sa att det var vanligt att det kan klia vid ärrområden. Han sa också att huden läker ihop snabbare än nervtrådarna. De ska också växa ihop och det tar lång tid för dem att växa ihop. Han trodde att det kanske kommer att ge med sig med tiden. Jag hoppas verkligen det för det är jättejobbigt att det sticker och kliar i hårbotten! Jag får ta klådstillande tabletter om det blir för jobbigt.

Jag har växt 4cm sedan jag blev sjuk. Det är lite för lite. Jag är 150 cm lång nu. Jag ska ta nya hormonprover i Falun för att se att jag har tillräckligt med tillväxthormon. Om de är för låga behöver jag kanske få tillväxthormon. Vi får se hur det blir.

Sen så fick jag träffa en annan läkare. Han sa att det lät lite rossligt i lungorna så han trodde att jag var på väg att bli förkyld. Jag hade lite vatten bakom trumhinnan också men det var inget farligt eftersom att jag var stor (Det beror kanske på allt bad?).
De som genomgått en tuff cellgiftsbehandling måste ta om alla sina barnvaccinationer. Det beror på att cellgifterna gjort så att skyddet mot sjukdomarna försvunnit. Just nu har jag inget skydd mot bl a mässling. Det betyder att jag inte kan resa utanför Norden. Det är pissigt tycker jag! Jag som så gärna skulle vilja åka utomlands till Medelhavet med min familj! Jag får vänta ett tag till innan vi kan åka iväg. Sent i höst kommer jag att få börja ta om vaccinationerna i alla fall.

Kram Lisa!

Läkaren hade rätt jag blev förkyld som han trodde...

ANNONS
Av Lisa - 11 juli 2013 22:25

Hej! Imorgon ska jag och mamma sälja änglar på Mellsta cup i Borlänge. Vi kommer att vara där på lördag och söndag också. Om ni kan och vill får ni gärna komma dit.MRFörra tisdagen var jag på sjukhuset och gjorde MR ( en slags röntgen av min hjärna och ryggrad).  Då var jag tvungen att ligga still i c:a en timme. Även om det är så sällan som jag gör det nu känns det jobbigare nu att både röntga sig och vänta på svar. Men idag väckte pappa mig och sa att mamma precis pratat med min läkare från Uppsala och han sa att bilderna såg bra ut. Nu har min tumör varit borta i ett år :) KRAM!

Av Lisa - 28 juni 2013 13:00

Hej!

Klockan halv fyra idag kommer jag att vara med på radion. (P4 Radio Dalarna).Av Lisa - 20 juni 2013 12:18

Hej!

i fredags hade vi skolavslutning. Det var ledsamt att säga hejdå till mina klasskompisar för vi har ju gått tillsammans sedan vi var sex år. Jag kommer inte att börja högstadiet i höst för mina föräldrar har bestämt att jag ska gå ett extra år på Östra. Jag har varit jättebesviken och arg på min mamma och pappa över det. Nu har det gått över och jag förstår att det är nog bäst för mig att faktiskt få gå ett till år i sexan och lära mig det man ska inför högstadiet. Min nya klass verkar bra och jag hoppas att jag kommer att få många vänner där också.  Igår var jag och pappa ute och tränade att cykla på en vanlig cykel. Jag cyklar på min lillebrors cykel (och det är ju bara liiiiiite pinsamt) för min egen cykel har ingen fotbroms och sedan är den nog lite för stor också, jag måste kunna sätta ner fötterna i marken när det blir för vingligt). Jag kunde både starta och stanna själv och så kunde jag cykla själv på gatan utanför vårt hus. Mitt mål är att kunna cykla själv till skolan i sjuan.  Jag tror att jag kommer att kunna klara det. Jag ska öva jätte mycket i sommar! och förresten börjar jag inte sjuan förrän nästa år.


Någon gång i mitten av maj var jag hos logopeden. Mamma och pappa tyckte att jag hade blivit så hes, hostig, kraxig och att det var jättesvårt att höra vad jag sa. Jag fick lite blåsövningar (bubbla in en flaska) som jag skulle göra hemma. Veckan därpå fick jag komma till sjukhuset igen för de ville filma mina stämband (jag fick ha en slags järnpinne med en liten kamera på långt bak på i munnen). Då upptäckte de att jag hade en slags ärrvävnad på ena stämbandet och det var därför som min röst blivit så dålig. Den 10 juni opererade jag bort klumpen i halsen. Operationen tog mindre än en timme men efteråt fick jag inte prata på tre dagar. Det gjorde inte så ont i halsen som jag hade trott och jag kunde både äta och dricka som vanligt efteråt. Det jobbigaste var att inte få prata! Jag fick skriva på lappar och sedan använde jag google översätt som läste upp det jag skrev på min telefon. Jag har nästan fått tillbaka min gamla röst som  jag hade innan jag blev sjuk.


På måndag kommer SVT hit och spelar in ett till program om mig till Barn på sjukhus. De ska vara här i tre dagar. Det ska bli roligt och jag längtar! Jag har ingen aning om när programmet kommer att sändas.


För ett tag sen var det en tjej som frågade om inte jag kunde starta ett youtube konto. Jag tycker att det var en jättebra idé, så jag tänkte starta en kanal där ni kan följa mig. Men jag vet inte när och det kommer nog att dröja ett tag!


GLAD MIDSOMMAR! KRAMAR FRÅN LISA

Av Lisa - 10 april 2013 19:46

Hej!

Jag har inte orkat blogga på någon vecka för all min ork går till att plugga och fundera. Jag tänker jättemycket på vad som blir bäst för mig: Börja sjuan eller gå ett extra år i sexan? Det finns både fördelar och nackdelar med båda sakerna.

Jag blir bara jätteledsen så fort någon pratar om det. Det känns så himla orättvist att just jag varit sjuk och missat massa skola. HJÄRNTUMÖR SUGER. CANCER SUGER!

En annan sak som är jobbig är att jag blivit så ensam sen jag blev sjuk, och det gör mest ont. Det är som att de flesta kompisar bara försvann när jag blev sjuk  .


Jag är så less på att ha kort hår   det spelar ingen roll att andra säger att jag fått så långt hår nu. Visst. Verkligen superlångt... 

Igår kväll provade jag min peruk. Den som kliar så J-vligt. Jag kanske ska börja använda den nu men då måste den fixas till lite. Eller så får mamma sy fast lite löshår från Glitter i min buff. 

Kram från Lisa

Av Lisa - 30 mars 2013 09:25

Hej i måndags 25/3 röntgade jag huvudet för att kolla så att cancern inte hade kommittillbaka.Så jag har inte orkat med att blogga på några dagar för att jag har haft ont i huvudet (igen)pappa tror att det beror på att jag går och spänner mig. Vi fick svar från läkaren att tumören fortfarande var borta, JIPPI!Så då firade vi med cider och tacos, och i går var jag hemma hos min farmor o farfar och åt middag med mina kusiner. Där hade vi påskäggsjakt. Idag ska jag till min mormor och morfars sommarstuga och träffa mina kusiner och mostrar o morbröder.Där finns inget internet så jag kommer inte att kunna blogga där men jag ska försöka med att blogga oftare! Kram från en pigg o glad tonåring!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se